fbpx
Сьогодні
22:13 14 Лют 2021

У Данії з'явився застосунок, в якому можна офіційно дати згоду на секс

У Данії запустили мобільний додаток iConsent ("Я згоден"), через який можна дати офіційну та обопільну згоду на інтимний зв'язок.

Це пов'язано із тим, що країна посилила у грудні закон про зґвалтування, повідомляє Daily Mail.

Користувачі дистанційно відправляють запити на статевий акт, можуть приймати або відхиляти їх через свій смартфон. Дати згоду на один статевий акт можна протягом 24 годин, змінити рішення також можна в будь-який момент.

Також в iConsent наголошують, що недостатньо просто дати згоду в додатку, пара має до, під час та після статевого акту обговорювати свої відчуття та рішення. Розробники запевняють, що дані про всі домовленості зберігаються на захищених серверах і можуть бути пред'явлені суду у випадку розслідування.

Такий формат оцінили не всі користувачі, додаток критикують за відсутність романтичної складової і чисто технічний підхід до статевого акту. Деякі також переймаються, що в майбутньому злочинці зможуть підробляти цифрові дозволи на сексуальний контакт і потім демонструвати їх як доказ власної невинуватості.

Данія посилила закон про зґвалтування у грудні 2020 року. Тепер сексуальний акт без чіткої згоди однієї зі сторін буде автоматично розцінюватися як злочин. Раніше прокуратурі Данії потрібно було довести, що обвинувачений у зґвалтуванні застосував фізичну жорстокість або скоїв напад на людину, яка не могла чинити опір. Зараз потерпілому достатньо заявити, що сексуальний контакт відбувся проти його волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: