fbpx
Сьогодні
17:11 14 Лют 2021

Суд поновив на посаді ексглаву поліції Вінниччини, який відвідав парад в окупованому Севастополі

Верховний суд поновив на посаді колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова, який у 2014 році відвідав у Криму парад, присвячений окупації Росією півострова.

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

Колегія суддів визнала протиправним наказ Нацполіції від 14 березня 2016 року про звільнення з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова. Суд поновив колишнього керівника на посаді з 29 березня 2016 року.

Колегія суддів зазначила, що поліцейські, які захотіли звільнитися зі служби за особистим проханням, попереджають безпосереднього начальника органу внутрішніх справ про ухвалене ними рішення не пізніше, як за три місяці до дня звільнення, про що подають рапорт. У рапорті має бути зазначена причина звільнення та бажана дата звільнення.

Коли Шевцов подавав рапорт, то не вказав про наявність поважних причин, які перешкоджають проходженню публічної служби, і не зазначив бажаної дати звільнення. Ці обставини відповідачами жодним чином не заперечувались.

Через це Верховний Суд вважає, що Шевцова не могли звільнити з поліції до того, як сплине тримісячний строк. Постанова суду про поновлення Антона Шевцова на посаді вже набрала сили.

На посаду начальника поліції у Вінницькій області Шевцов був призначений 28 січня 2016 року, однак пробув на ній менше трьох тижнів.

Активісти вимагали відставки Шевцова, оскільки знайшли свідчення, що він у 2014 році взяв участь у параді в окупованому Севастополі, на якому також був присутній президент Росії Володимир Путін.

Сам Шевцов заявив у facebook, що чекає коментарів від Нацполіції.

"Чекаю коментарів від рідної організації. І порахуйте мені вислугу. Там, по-моєму, і про пенсію можна говорити", – написав Швецов.

Нагадаємо, у березні 2016 року керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова відсторонили від служби. 14 березня 2016 року глава Нацполіції Хатія Деканоідзе задовольнила рапорт про відставку Антона Шевцова з посади начальника Головного управління Нацполіції України у Вінницькій області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: