fbpx
Сьогодні
14:24 14 Лют 2021

Понад 80% випадків коронавірусу безсимптомні, - дослідження

Безсимптомні хворі на коронавірус відповідальні щонайменше за 50% від усіх випадків зараження важко виявити та підрахувати, оскільки більшість людей, які не відчувають недугу, зазвичай не звертаються до лікаря та не тестуються на коронавірус. Нове дослідження припускає, що ці випадки складають більшість від усіх заражень, тоді як симптоми мають лише 18% інфікованих.

Про це пише Business Insider, передає Бабель.

Науковці з Чиказького університету дійшли висновку, що безсимптомних хворих насправді значно більше, ніж вважалося раніше. Модель останнього дослідження бере за основу аналіз результатів тестів на антитіла, отримані в Нью-Йорку з березня по квітень — у піковий період захворюваності першої половини 2020 року.

За підрахунками, лише у 13—18% заражених коронавірусом проявлялися симптоми. Модель дослідження змогла відрізнити випадки з симптомами, не зареєстровані через відсутність тестів, без симптомних у людей, які навіть не підозрювали про захворювання.

Кількість безсимптомних випадків за версією цього дослідження значно більша, оскільки в його моделі використовували більш широке визначення безсимптомного коронавірусу, що включало хворих, які все ж мали симптоми, але настільки незначні, що на них не звернули уваги.

Дослідження демонструє не лише те, що безсимптомних випадків більшість, але й те, що коронавірус передається від людини до людини значно легше, ніж вважали раніше.

Безсимптомні випадки сприяють поширенню інфекції, але слабше за симптомні, тож за основу слід брати той розрахунок, що один безсимптомний хворий заражає 3—4 людини, а симптомний — 4—8. При цьому безсимптомні хворі відповідають за передачу 50% усіх випадків.

Науковці резюмують, що для боротьби з пандемією необхідно виявляти якомога більше безсимптомних хворих, оскільки так званий "колективний імунітет" досі не досягнутий.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: