fbpx
Сьогодні
13:28 14 Лют 2021

Олена Зеленська та міністр культури та молоді ОАЕ обговорили культурну співпрацю між країнами

Фото: ОП

У межах офіційного візиту Президента України та першої леді до Об'єднаних Арабських Еміратів Олена Зеленська провела зустріч з міністром культури та молоді Нурою бінт Мухаммад Аль Каабі.

На зустрічі сторони обговорили питання співпраці у сфері культури та ідеї щодо її поглиблення, повідомляє пресслужба ОП.

Серед ініціатив для поглиблення співпраці між двома країнами, які сьогодні запропонувала перша леді України, можна виокремити:

  • проведення тижнів українського кіно в ОАЕ;
  • заснування Днів українського народного мистецтва та традиційної української кухні з проведенням у їхніх межах майстер-класів з народних промислів та кулінарної майстерності, писанкарства, плетіння вінків, показів національних костюмів і прикрас тощо;
  • організація в межах мистецьких фестивалів ОАЕ окремих програм українського мистецтва, зокрема з концертними програмами від національних колективів.

"Усі ці заходи можуть бути об'єднані в окремий проєкт. Наприклад, Дні дружби наших країн. Вони можуть і мають бути двосторонніми та проводитись як в Україні, так і в ОАЕ", – зауважила Олена Зеленська.

Зі свого боку Нура бінт Мухаммад Аль Каабі підтримала проведення Днів дружби та зазначила, що це міцний міст для культурної співпраці. Крім того, міністр культури та молоді Об'єднаних Арабських Еміратів відзначила велику зацікавленість в українському досвіді проведення "Книжкового Арсеналу" та інших масштабних культурних заходів у "Мистецькому Арсеналі".

Ще одним важливим для України проєктом Олена Зеленська назвала впровадження україномовних аудіогідів у музеях ОАЕ.

"Зараз українське посольство веде активну роботу з упровадження україномовних аудіогідів у музеях ОАЕ. Водночас епідемічна ситуація у світі вносить свої корективи, але я впевнена, що після зняття карантинних обмежень наші громадяни зможуть прослухати екскурсії Великою мечеттю, Лувром та Каср Аль Хосном українською мовою", – висловила сподівання перша леді.

Серед найближчих масштабних подій в ОАЕ, у яких Україна планує взяти участь, – Всесвітня виставка "Експо-2020", у межах якої відбудеться низка мистецьких та культурних заходів. У вітчизняному павільйоні планується показати унікальність і самобутність українського народу та культури через призму сучасних технологій та інноваційних підходів до життя, взаємодії з навколишнім світом.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: