fbpx
Сьогодні
22:55 14 Лют 2021

Арестович заявив, що загострення на Донбасі неминуче

Коллаж: "Восточный вариант"

Радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович розповів про неминучість нового загострення на Донбасі.

Про це пише "Україна 24".

"Я вважаю, що воно (загострення ситуації на Донбасі – ред.) не просто можливо, воно практично неминуче, рано чи пізно. Кремль не залишить спроб продавити нас силою. Я не беруся назвати точну дату, хоча є ознаки, що може бути цієї навесні, ближче до літа", — сказав він.

Арестович нагадав, що Кремль поки не домігся свого на сході України.

"А неминуче — пам'ятаєте, як все починалося? Були голоси, що президент і його команда здадуть всі Кремлю. Минуло півтора року, не здали нічого", — сказав він.

За словами радника української делегації в ТКГ, переговори по Донбасу йдуть дуже мляво.

"Мінський процес і Нормандський формат якщо не в глухому куті знаходяться, то рухаються ледве-ледве, не в стратегічній частині, а, скоріше, тактичній. Режим припинення вогню, який би він не був, підвішений на волосині зараз. Два або три пункти, які були прийняті в Парижі як продовження Мінського процесу, були виконані. Ні Російська Федерація, ні ми не вийшли з цих переговорів, ми їх продовжуємо, що теж саме по собі є досягненням. Може бути, відкриються КПВВ, хоча я сумніваюся.

Росія ставить все в залежність від політичних зрушень, головна умова — щоб ми вступили в переговори з представниками квазідержавних структур, і тоді все посунеться, а ми не вступаємо і не будемо вступати. Оскільки ситуація практично зайшла в глухий кут і залишається спроба скористатися допомогою США, то можливо, це допоможе, більше розраховувати нема на що. Але я на 100% впевнений, що Росія готує якийсь нехороший сюрприз, і це в тому чи іншому варіанті обернеться загостренням на фронті. Сценаріїв багато, починаючи з того, що вони інтенсифікують вплив, щоб були загиблі, і нестійка частина суспільства починала тиснути на керівництво", — сказав він.

Арестович вважає, що Росія вже прийняла рішення щодо Донбасу.

"Дивлячись на те, як росіяни натягують віжки з ЄС, ось цей візит Борреля, який закінчився практично образою європейського дипломата в обличчя, і заяву Лаврова, що вони не бояться розірвати відносини, — видно, що свій вибір вони зробили. Цей вибір однозначно на загострення. Ми знаємо всі засоби, які вони використовували за 6 років, треба придумувати щось нове", — сказав він.

Близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

Зеленський доручив провести розслідування щодо загибелі військових на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: