fbpx
Сьогодні
13:48 13 Лют 2021

Зеленський підписав подання законопроєкту, який передбачає скорочення повноважень ОАСК

Президент України Володимир Зеленський анонсував урізання повноважень Окружного адміністративного суду Києва.

Про Зеленський заявив, відповідаючи на запитання журналістів в аеропорту "Бориспіль" 13 лютого, де він зустрів звільнених із Нігерії українських моряків, передає ТСН.

Зокрема, глава держави сказав, що вже підписав три законопроєкти, що стосуються судової гілки влади, і у понеділок, 15 лютого, вони мають стати публічними.

На запитання: "Чи є в планах щось зробити з цим судом (ред. – ОАСК)?", Зеленський відповів: "Обов'язково! Ми всі незадоволені деякими кроками окремих суддів ОАСК. Я вже підписав подання законопроєкту. Там не зовсім скасування. Там у межах чинного законодавства. Те, що я можу, ми заберемо всі ті повноваження, через які раніше деякі судді ОАСКу могли робити ті, мені здається, несправедливі, неправильні речі, через які суспільство незадоволене діями суддів цього суду".

Президент додав, що серед підписаних ним документів – законопроєкт про Вищу раду правосуддя. "Там три законопроєкти. І буде обов'язково законопроєкт, на який всі чекали – це про Вищу раду правосуддя. Я все це підписав. Повинно бути в понеділок", – зауважив Зеленський.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 28 січня 2021 року частково задовольнив адміністративний позов громадської спілки "Громадський контроль і порядок", визнавши протиправним і скасувавши рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року №559/559 "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві".

У КМДА заявили, що готують апеляцію на це. Це рішення підтримали в Інституті нацпам'яті й теж подадуть апеляцію.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: