fbpx
Сьогодні
10:44 13 Лют 2021

В'ятрович запропонував ліквідувати ОАСК

Окружний адмінсуд Києва необхідно ліквідувати через його рішення повернути столичному проспекту Бандери назву Московський.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив ексглава Українського інституту національної пам'яті, народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович.

"Суд не має права вирішувати, хто є героєм України, а хто ні, скасовувати новий правопис, святкування ювілейних дат, переписувати історію Майдану і багато інших речей. Є всі підстави, щоб говорити про те, що маємо справу з політичними провокаціями. Потрібно якнайшвидше ліквідувати цей суд, оскільки він є інструментом дестабілізації ситуації в Україні", – заявив нардеп.

В'ятрович висловив переконання, що це робиться свідомо.

"Жодних юридичних підстав для того, щоб, наприклад, заперечувати перейменування проспекту Бандери, немає. Воно пройшло відповідно до закону при масштабному громадському обговоренні. Не можна сказати, що більша частина киян виступає за зворотне перейменування. Це фейк, який розганяється російською пропагандою, це російський порядок денний в Україні. Абсурдна ситуація, коли той же самий суд ухвалює рішення по тій самій справі після того, як у нього була апеляція", – підкреслив він.

Депутат нагадав, що у 2019 році цей суд уже скасовував перейменування Московського проспекту на проспект Бандери:

"Це рішення було оскаржене, після цього наступним етапом вирішення проблеми може бути тільки Верховний суд. Але апеляційний суд ще раз вирішив розглянути це питання. У вчорашньому рішенні немає ані слова про те, що була постанова про апеляцію, це юридичне безумство".

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 28 січня 2021 року частково задовольнив адміністративний позов громадської спілки "Громадський контроль і порядок", визнавши протиправним і скасувавши рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року №559/559 "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві".

У КМДА заявили, що готують апеляцію на це. Це рішення підтримали в Інституті нацпам'яті й теж подадуть апеляцію.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: