fbpx
Сьогодні
Урбан 16:24 13 Лют 2021

Вулиця у Дніпрі перемогла у міжнародному конкурсі з дизайну

Фото: dniprorada.gov.ua

Проєкт освітлення бульвару мистецтв на вулиці Короленка у м. Дніпрі став переможцем у щорічному конкурсі світлового дизайну LIT Awards — глобальній премії інноваційних проєктів у галузі світлового дизайну.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

Це — перше місце серед міського освітлення у світі та нині єдина така перемога для України. Дніпро здобуло її серед конкурсантів із понад сорока країн-учасниць.

Вулиця у Дніпрі перемогла у міжнародному конкурсі з дизайну

Фото: dniprorada.gov.ua

«Ми пишаємося тим, що наша команда дизайнерів, проєктувальників, архітекторів здобула перше місце. Дякую всім, хто задумував і реалізовував цей проєкт», — прокоментував отримання престижного міжнародного кубка мер Дніпра Борис Філатов.

За його словами, це лідерство, а також любов містян до вулиці Короленка є найкращим доказом правильності ухвалення управлінських рішень, котрими свого часу передбачили створення тут пішохідного бульвару.

Нині першість унікальній дніпровській вулиці присудили у категорії Landscape Lighting (пейзажне освітлення) — на рівні із, зокрема, Музеєм у Чанде, мостом Хебей Янча у Пекіні (Китай) та площею Wessels в Осло (Норвегія).

Вулиця у Дніпрі перемогла у міжнародному конкурсі з дизайну

Фото: dniprorada.gov.ua

Освітлення вулиці Короленка дійсно унікальне — воно змінюється залежно від пори року або святкових днів. Функціональне та естетичне — «живе» освітлення та інтерактивні інсталяції — саме це вразило незалежних експертів премії LIT Awards, переконаний представник підрядної організації ПП «Експолайт» Микола Каблука: «У світовому масштабі цінують унікальні речі. Це — світловий дизайн із глибоким розумінням архітектури. Тут дуже важлива синергія з авторами цього проєкту, адже архітектура надзвичайно цікава».

Дніпряни поділяють думку організаторів премії та пишаються здобутком рідного міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: