fbpx
Сьогодні
20:08 13 Лют 2021

Вітренко пояснив, як Україні відмовитися від імпорту електроенергії з РФ

Виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко розповів, в якому випадку Україна зможе відмовитися від імпорту електроенергії з Росії.

За його словами, для цього необхідно підготуватися до наступного опалювального сезону і зробити запаси електроенергії.

"Ми це можемо робити. У нас 13 блоків зараз тільки теплових станцій у ремонтах. Якби цього не було, то не було б проблем. У нас блок на Хмельницькій станції, я сподіваюся, найближчими днями він уже вийде з ремонту, якби зараз не ремонтувався, а це тисяча мегават, це серйозний блок, проблеми не було б. У нас обсяги того ж імпорту з Росії 200 мегават. Один блок – це тисяча мегават", – зазначив Вітренко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Також, за словами Вітренко, Росія впливає як на український енергетичний ринок, так і на ринок ЄС.

«Фірташ сидить в Австрії. Хто за нього дав викуп? Російський олігарх, пов'язаний з Путіним. Ви думаєте, що Фірташ не залежить від путінського режиму?… І таких багато речей… У Європі багато людей працює з російськими в енергетиці, з «Газпромом», з «Росатомом». «Росатом» хоче будувати в Угорщині атомну станцію. А ми з Угорщиною об'єднуємося (Вітренко має на увазі плани об'єднання енергосистем України і Європейського союзу – ред.). Це складна ситуація», – додав виконуючий обов'язки міністра енергетики.

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Україні було відновлено імпорт російської електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: