fbpx
Сьогодні
20:34 13 Лют 2021

У МОЗ розповіли, як проведуть перший етап вакцинації від коронавірусу

Фото NRK

Заввідділом імунізації Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Олександр Заїка розповів, як відбуватиметься перший етап вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Про це пише "Україна 24".

"Вакцинація надаватиметься за різними сценаріями, на різних платформах. На перших етапах, відповідно до дорожньої карти, затвердженої наказом МОЗ, передбачається механізм використання виїзних мобільних сесій, такі маршрути сплановані, спроектовані та готові до роботи, і кожна мобільна бригада, регіональний координатор мають поіменні списки", – сказав Заїка.

Він також нагадав, кого вакцинуватимуть в першу чергу.

"Нагадаю, що на першому етапі плануються щеплення медиків, які надають допомогу хворим CОVID-19, також сюди увійшли бригади екстреної допомоги. Також відповідно до дорожньої карти на першому етапі увійшли військові, що перебувають у зоні ООС", – сказав Заїка.

Разом з тим епідеміолог Андрій Александрін вважає, що "потрібно менше хайпувати на вакцинації" і робити реальну роботу, оскільки в Україні існує проблема зі зберіганням вакцини.

"Той же Pfizer, якого ми отримаємо 117 тис. доз, можна зберігати лише на національному рівні. А на регіональному такої можливості вже немає… На сьогодні в Україні є величезна проблема витримування холодового ланцюга, +2…+ 8, не кажучи вже про режим, що вимагає глибокої заморозки. Є два варіанти – офіційні дані, а є реалії. Думаю, потрібно менше хайпувати на цій темі, а докладати величезного зусилля для того, щоб наша країна була готова до вакцинальної кампанії", – сказав лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: