fbpx
Сьогодні
13:15 13 Лют 2021

У Міноборони розповіли, як може відбутися святкування 30-річчя незалежності України

Міністерство оборони на День Незалежності планує залучити понад 4000 учасників, зведений оркестр у тисячу музикантів, 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки та здійснити проліт повітряної колони над Хрещатиком.

Така ідея була розглянута під час установчої наради щодо підготовки та проведення параду військ у місті Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, повідомила пресслужба Міноборони.

За попередні задумом, до заходу планується залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб. Із них 19 парадних розрахунків складатимуть Збройні Сили України, 8 "коробок" – від інших складових сектору безпеки та оборони. Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком.

Також, до цьогорічного параду запропоновано залучити близько 250-ти одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки та понад 50-т літальних апаратів. Планується продемонструвати новітні розробки, серед яких РСЗВ "Вільха", "Нептун", ОТРК "Гром" та інші нові й модернізовані зразки вітчизняного та закордонних оборонних комплексів, БПЛА "Байрактар".

На Михайлівській площі Києва буде розгорнуто виставку військової техніки та озброєння ЗСУ.

Демонстраційні заходи Військового-морських Сил відбудуться у місті Одеса, куди запрошено представників флотів держав-партнерів. А у Києві розглядається варіант проведення річкового військового параду на Дніпрі.

На цьогорічний парад планується запросити керівників оборонних відомств та очільників військових підрозділів держав-партнерів, а також Генерального секретаря НАТО та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки.

Установча нарада щодо підготовки до параду військ з нагоди 30-ї річниці Незалежності України відбулась під головуванням заступника Міністра оборони України Ігоря Старобінського та начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука. У нараді також взяли участь представники Офісу Президента, керівники командувань видів ЗС та інших органів військового управління, а також складових сил сектору безпеки та оборони України.

"Наразі це попередні ідеї, пропозиції, задуми. Підрозділи Збройних Сил України, які планується залучити до участі у параді військ до тридцятирічного ювілею Незалежності, готові розпочати підготовку і тренування вже наприкінці лютого", – повідомили в Мінобороні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: