fbpx
Сьогодні
16:12 13 Лют 2021

Скандал у Рівному: дитячого стоматолога звинуватили у застосуванні сили щодо пацієнтів

Співробітницю однієї зі стоматологічних клінік Рівного Інну Кравчук звинувачують у насильстві щодо дітей. Вона свою провину заперечує, а у поліції вже розпочали досудове розслідування.

Про це пише hromadske.

Так, мати однієї з дівчаток Вікторія Мельничук заявила, що після відвідин дантистки у її 6-річної дитини набрякла губа та з'явилися рани: "Після лікування маємо досить неприємну ситуацію, яка стала проявлятися після декількох годин відвідування стоматологічного кабінету. Лікарка провину не визнає з вчорашнього вечора та говорить, що дитина під дією анестезії покусала собі губу".

Наступного дня мати звернулася до лікаря, який констатував, що причиною ран є не жування губи, як зазначила дантистка, а гнійне ураження ротової порожнини.

Інцидент зі стоматологом у Рівному

Схожу заяву зробила й мати іншої дівчинки — Юлія Ящук. Вона зазначила, що під час лікування стоматологиня або хтось із її асистенток застосував до її 5-річної доньки фізичне насильство. Внаслідок цього на передпліччі та шиї дівчинки з'явилися синці та садна.

"Жодних конкретних коментарів за свої неправомірні дії у клініці, окрім того, що лікарці прикро, я не почула", — каже Юлія.

За її словами, дитина перебувала з лікаркою і її асистентками в кабінеті сама. Мати ж чекала у фоє: лікарі запевнили, що її присутність не потрібна.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Вилка МІКС Рівне (@vilkamix_rivne)

Як з'ясували журналісти ITV, це ще не всі інциденти, пов'язані зі стоматологинею. Зокрема, раніше її звільнили з іншої клініки. За словами її колишньої керівниці Інни Пекарської, пацієнти неодноразово скаржилися на дії дантистки.

"А потім, коли це було вже частіше і частіше, я не змогла на це заплющувати очі, і ми були змушені припинити нашу співпрацю", — сказала Пекарська.

Водночас сама Інна Кравчук  свою провину у випадку із 5-річною дівчинкою заперечила. Вона сказала, що не була проти, щоб мама перебувала поруч із дитиною.

"Сама пацієнтка була дуже схвильованою. Знімала нагрудник, чим, імовірно, і пошкодила шию, перекидала інструменти. Я намагалася зафіксувати обличчя, бо працюю з гострими предметами, та всі рухи були небезпечними. Ми змушені були завершити прийом. Я сказала мамі, що з дівчинкою важко працювати, та ми домовилися про наступний візит", — заявила Кравчук.

У поліції Рівненщини повідомили, що вже розпочали досудове розслідування. Справу кваліфікували за частиною 1 статті 125 ККУ — умисне легке тілесне ушкодження. Санкція цієї статті передбачає штраф до 56 тисяч гривень, або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

А в прокуратурі кажуть, що розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: