fbpx
Сьогодні
16:27 13 Лют 2021

Шмигаль анонсував створення Українського зеленого курсу

Фото Reuters

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підкреслив, що Україна підтримує кліматичні амбіції ЄС, зокрема мету досягнення кліматичної нейтральності на європейському континенті до 2050 року.

Про це він зазначив під час зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії з питань Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом, повідомляє Урядовий портал.

"Як результат започаткованого діалогу — маємо амбіцію розробити Український зелений курс, спрямований на досягнення кліматичної нейтральності. У цьому Україна могла б використовувати ЄЗК як орієнтир", — відзначив глава уряду.

Також сторони обговорили посилення двосторонньої співпраці щодо трансформації вугільних регіонів. прем'єр-міністр відзначив, що Україна вже розпочала роботу над Концепцією реформування вугільної галузі та вугільних регіонів України та Національною програмою з трансформації вугільних регіонів до 2027 року.

"Разом з Урядом Німеччини працюємо над пілотними проєктами. В уряду є розуміння, що процес трансформації має відбуватись поступово, зі створенням нових робочих місць та перспектив для шахтарських міст. Маємо на меті забезпечити інклюзивний та справедливий перехід", — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім того, прем'єр-міністр подякував ЄС за надану фінансову підтримку підвищення енергоефективності в Україні. Він повідомив, що новим проєктом Національного плану дій з енергоефективності до 2030 року передбачено скорочення кінцевого енергоспоживання на більш ніж 17% у порівнянні з прогнозним звичайним споживанням.

Також Глава Уряду підкреслив, що Україна має значний потенціал для виробництва чистої енергії. До того ж Україна визначена у Водневій Стратегії ЄС одним із ключових партнерів ЄС щодо виробництва та постачання зеленого водню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: