fbpx
Сьогодні
15:03 13 Лют 2021

Росія використовує Донбас як полігон для навчання своїх убивць, - Геращенко

Співголова фракції "Європейська Солідарніст" Ірина Геращенко після поїздки на Донбас заявляє, що Росія закидає туди курсантів, аби вони "навчалися" перед снайперськими іспитами.

Про це Геращенко заявили у Фейсбуці.

"Там загострення. Яке має сезонний характер, зима-початок весни завжди важкі. Але цьому є і страшне пояснення. РФ використовує Донбас як полігон для навчання своїх військових підрозділів, практичні заняття в умовах реальних бойових дій. Туди закидають курсантів перед іспитами, й про це відомо нашим військовим – на окупованій території працюють снайперські групи з РФ, курсанти-вбивці здають свої іспити, сафарі на людей", – зауважує співголова фракції.

"З хорошого – армія добре забезпечена харчуванням і одягом, дякує за проведені в попередні роки реформи і тішиться, що ці реформи поки що не згорнули", – констатує Ірина Геращенко.

"З поганого – з технікою і забезпеченням зброєю ситуація погіршується, дається взнаки скорочення оборонного замовлення. З огидного – армію штрафують за будь-який вогонь у відповідь, і нараховують премії, коли воїни тихенько чистять картоплю, а не зброю", – пише депутатка.

Геращенко також зазначила, що військові втомилися від численних перевірок та "розборах" у командуванні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: