Польські міста вирішили перейняти “кавовий” досвід Львова у боротьбі з ожеледицею

Польські міста Краків та Варшава оцінили пілотний проєкт із посипання кавою доріжок у Львові та готуються перейняти цей досвід.

Про це пише Високий Замок.

"Надихнувшись Льво­вом, починаємо експериментальне ви­користання фусів від кави для зимового догляду за стежками і алеями в одно­му з наших парків. Просимо всі краків­ські кав'ярні, якщо мають бажання, взяти участь у цьому експерименті", – повідомили в управлінні міського управління Кракова.

У Кракові вже про­вели опитування мешканців, більшість схвально поставилися до кавового ноу-хау. Щоправда, дехто хвилювався, чи не зашкодять фуси міським голубам. Тож влада звернулася до професора-орніто­лога, який запевнив, що гуща не зашко­дить, навіть буде корисною для птахів. Тим більше вона навіть є добривом для квітів.

Тож окремі ресторатори і у Кракові, і у Львові вже почали збирати кавові фуси і безкоштовно здавати їх до місцевих ко­мунальних підприємств зеленого госпо­дарства.

Ірина Оршак, радниця мера Львова тішиться, що її ідею щодо використання кавової гущі запози­чив Краків: "Вони, можливо, прочитали про це в соцмережах. Крім того, в мене брало інтерв'ю Польське телебачення з Варшави, яке було у Львові. Насправді у Львові є й критика цієї ідеї, але якби в нас усе було так зле, то поляки цієї ідеї від нас би не запозичили".

Пані Оршак розповіла, що зараз екс­перимент не продовжують, бо треба чистити доріжки. Коли знову буде оже­ледиця, то продовжать посипати доріж­ки фусами — у частині парку біля церкви Св. Йосафата. Зараз на ЛКП "Зелений Львів" є близько ста кілограмів зібраної гущі.

Свіжі дописи

  • Новини

Обговорять кордон і не тільки: Шмигаль й Туск зустрілися у Варшаві

У четвер, 28 березня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та глава уряду Польщі Дональд Туск проведуть… Читати більше

Thursday March 28th, 2024
  • Новини

Українка відкрила дитяче видавництво Le Petit Canard у Франції: навіщо це рішення

У Франції українська видавчиня Наталія Моспан заснувала дитяче книжкове видавництво Le Petit Canard ("Маленька качечка").… Читати більше

Thursday March 28th, 2024
  • Новини

Через загрозу проникнення ворожих ДРГ до столиці Рада оборони ухвалила термінові рішення

Через загрозу проникнення ворожих ДРГ до Києва та погрози росії посилити ракетні атаки, в столиці… Читати більше

Thursday March 28th, 2024
  • Новини

Наслідки нічної атаки рф: у Харкові понівечені будинки та ресторан, на Запоріжжі дрони вдарили по транспортній інфраструктурі

У ніч на 28 березня ворог атакував регіони України ракетами та 28 "Шахедами". У Харкові… Читати більше

Thursday March 28th, 2024
  • Новини

Для підтримки війни в Україні рф посилить риторику про “терористичні загрози”, – ISW

На думку американських аналітиків, після нападу на "Крокус Сіті Холл", щоб отримати більшу внутрішню підтримку… Читати більше

Thursday March 28th, 2024
  • Новини

ЗСУ знищили ще майже 800 окупантів та 56 автомобілів ворога

Минулої доби, 27 березня, Сили оборони ліквідували ще майже 800 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Thursday March 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.