fbpx
Сьогодні
12:21 13 Лют 2021

Польські міста вирішили перейняти "кавовий" досвід Львова у боротьбі з ожеледицею

Польські міста Краків та Варшава оцінили пілотний проєкт із посипання кавою доріжок у Львові та готуються перейняти цей досвід.

Про це пише Високий Замок.

"Надихнувшись Льво­вом, починаємо експериментальне ви­користання фусів від кави для зимового догляду за стежками і алеями в одно­му з наших парків. Просимо всі краків­ські кав'ярні, якщо мають бажання, взяти участь у цьому експерименті", – повідомили в управлінні міського управління Кракова.

У Кракові вже про­вели опитування мешканців, більшість схвально поставилися до кавового ноу-хау. Щоправда, дехто хвилювався, чи не зашкодять фуси міським голубам. Тож влада звернулася до професора-орніто­лога, який запевнив, що гуща не зашко­дить, навіть буде корисною для птахів. Тим більше вона навіть є добривом для квітів.

Тож окремі ресторатори і у Кракові, і у Львові вже почали збирати кавові фуси і безкоштовно здавати їх до місцевих ко­мунальних підприємств зеленого госпо­дарства.

Ірина Оршак, радниця мера Львова тішиться, що її ідею щодо використання кавової гущі запози­чив Краків: "Вони, можливо, прочитали про це в соцмережах. Крім того, в мене брало інтерв'ю Польське телебачення з Варшави, яке було у Львові. Насправді у Львові є й критика цієї ідеї, але якби в нас усе було так зле, то поляки цієї ідеї від нас би не запозичили".

Пані Оршак розповіла, що зараз екс­перимент не продовжують, бо треба чистити доріжки. Коли знову буде оже­ледиця, то продовжать посипати доріж­ки фусами — у частині парку біля церкви Св. Йосафата. Зараз на ЛКП "Зелений Львів" є близько ста кілограмів зібраної гущі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: