fbpx
Сьогодні
14:09 13 Лют 2021

Coca-Cola планує запустити прототип паперової пляшки в Угорщині

Компанія Coca-Cola вирішила протестувати в Угорщині свій перший прототип нової пляшки, зробленої з паперу. В планах повністю відмовитися від використання пластику.

Про це повідомили на сайті компанії.

Тест відбудеться влітку цього року, на ринок випустять 2 тисячі пляшок рослинного напою AdeZ. Його можна буде купити в інтернет-магазині Kifli.hu. Компанія планує перевірити ефективність такої упаковки та реакцію не неї покупців.

Проєкт паперових пляшок розробляє наукова дослідницька група Coca-Cola з Брюсселю спільно з данським стартапом The Paper Bottle Company (Paboco). Саме її технологію використали для нових пляшок.

Вона передбачає використання деревини, отриманої з екологічно чистих джерел. Пляшка має бар'єр з біоматеріалів, що здатний не пропускати рідини та гази. Кінцева мета — це пляшка, яку можна переробити в папір.

"Випробування, про які ми оголошуємо сьогодні, є для нас важливою віхою в нашому прагненні розробити паперову пляшку. Люди чекають, що Coca-Cola розробить і виведе на ринок нові, інноваційні та екологічно безпечні типи упаковки", — сказала Даніела Захарова, директорка з технічного ланцюга поставок та інновацій Coca-Cola в Європі.

Як переконують в компанії, вони планують повністю перейти на екологічно безпечну упаковку до 2030 року. Водночас там зазначають, що досі шукають, як це реалізувати, а дослідження паперових пляшок, які можуть втримати і захистити рідини, тривають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: