fbpx
Сьогодні
17:37 12 Лют 2021

У Німеччині заявили, що слова Лаврова про розрив дипломатичних відносин Росії та ЄС викликає збентеження

Міністерство закордонних справ Німеччини в п'ятницю назвало "бентежною" заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Москва готова розірвати зв'язки з Європейським Союзом, якщо блок накладе на нього нові економічні санкції.

Про це повідомляє Reuters.

"Ці заяви насправді викликають збентеження і незрозумілі", – заявила представник МЗС на черговій урядовій пресконференції в Берліні. Представник уряду Штеффен Зайберт додав: "Я можу лише це підкреслити".

Прессекретарка міністерства вказала на зауваження міністра закордонних справ Хайко Мааса, який не виключав нових санкцій, але водночас наголосив на важливості діалогу з Росією.

Нагадаємо, високий представник ЄС Жозеп Боррель 4-6 лютого здійснив візит до Москви для обговорення з російською стороною ситуації навколо арешту і замаху на життя російського опозиціонера Олексія Навального, жорстокого придушення протестів на його підтримку, а також інших проблемних питань у двосторонніх відносинах між ЄС і РФ напередодні стратегічної дискусії з цього у форматі Європейської Ради в березні поточного року.

Під час візиту європейський дипломат зіткнувся з обструкцією і провокаціями з боку приймаючої сторони. За підсумками візиту високий представник ЄС оприлюднив висновок про те, що Росія чітко позначила небажання відновлювати конструктивні відносини з ЄС, і бачить у демократичних цінностях екзистенціальну загрозу для себе.

Пізніше МЗС Росії оголосило персонами non grata дипломатів зі Швеції, Польщі та Німеччини за "участь в акціях" 23 січня в Петербурзі і Москві на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Згодом, 11 лютого, очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Росія розірве відносини з Євросоюзом, якщо побачить санкції, які загрожують економіці країни.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: