fbpx
Сьогодні
21:40 12 Лют 2021

Сенат США закликає Байдена запровадити санкції проти "Північного потоку-2"

Глава Комітету з міжнародних відносин Сенату республіканець Джеймс Ріш та віцеголова групи підтримки України в Сенаті демократка Джинн Шахін закликали президента Джо Байдена ввести санкції проти "Північного потоку-2". Сенатори занепокоєні повідомленнями про можливу угоду для уникнення обмежень.

Про це повідомляє американське агентство Bloomberg, передає РБК-Україна.

"Преса повідомляє, що уряд Німеччини висунуло пропозицію, яка вимагає від США ігнорування санкцій (проти газопроводу – ред.). Відносини США з Німеччиною – наріжний камінь трансатлантичного альянсу, але дозвіл на завершення "Північного потоку-2″ не конструктивний шлях для цього партнерства", – заявили сенатори у спільному листі.

Сенатори Ріш та Шахін наголосили, чекають від адміністрації Байдена опублікування затвердженого Конгресом звіту про компанії, що беруть участь в будівництві трубопроводу, до 16 лютого.

Російський газопровід "Північний потік-2" має на меті з'єднання газотранспортних систем Росії та Німеччини через Балтійське море в обхід території України.

Завершення будівництва газопроводу зашкодить Україні, адже Росія може скоротити або скасувати транзит газу, який приносить в український бюджет мільярди доларів. Крім того, у США також вважають, що "Північний потік-2" зашкодить енергонезалежності Європи.

Нагадаємо, 9 грудня нижня палата Конгресу проголосувала за прийняття оборонного бюджету США на 2021 рік, який включає посилення санкцій проти "Північного потоку-2".

19 січня США внесли до санкційного списку трубоукладача "Фортуна", залученого до будівництва "Північного потоку-2".

Попри санкційний тиск 6 лютого будівництво трубопроводу було продовжено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: