fbpx
Сьогодні
18:41 12 Лют 2021

Нацрада оштрафувала телеканал ZIK майже на 350 тисяч гривень

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканал ZIK на 341 тисячу грн за порушення в ефірі.

Про це повідомляє пресслужба ради.

Таке рішення Нацрада ухвалила 12 лютого, розглянувши результати одразу трьох перевірок телеканалу, призначених йому упродовж 2020 року. Члени Нацради визнали виявлені порушення та ухвалили рішення про застосування до мовника санкцій. Штраф накладено "через поширення закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди під час анонсу телемарафону "Реванш соросятні".

"Телерадіоорганізація використовувала стигматизуючий термін «соросятня», який не має чіткого визначення, проте останнім часом вживається винятково в негативній конотації", — йдеться у повідомленні.

На переконання Нацради, телемарафон "Реванш соросятні" мав намір створити негативний образ певних соціальних груп та їх окремих представників за ідеологічними та національними ознаками "з метою формування у глядачів бажання протидіяти визначеним категоріям, підбурити їх до конфліктної поведінки". На думку Нацради, це порушує закон про інформацію та закон про телебачення та радіомовлення.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: