fbpx
Сьогодні
19:25 12 Лют 2021

Кремінь розповів, скільки порушень зафіксували за місяць обов'язкового вживання української у сфері обслуговування

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив, що з 16 січня по 11 лютого 2021 року до нього було направлено 605 звернень щодо захисту прав на отримання інформації та послуг державною мовою.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

Найбільше звернень та скарг продовжує надходити із Києва та Київської області (276). У східних, південних та західних областей України – незначна кількість можливих порушень (наприклад, Луганська область – 7, Миколаївська – 6, Донецька – 4, Тернопільська – 4, Херсонська, Рівненська, Івано-Франківська, Закарпатська, Хмельницька по 2 звернення).

Переважна більшість (281) звернень стосується відсутності української версії вебсайтів про надання послуг та сайтів інтернет-магазинів. 126 громадян поскаржилися на порушення своїх прав, перешкоди та обмеження у користуванні державною мовою у сфері обслуговування. Найбільше таких порушень (53) виявлено киянами.

Тарас Кремінь також звернув увагу на те, що продовжує надходити інформація щодо використання недержавної мови деякими депутатами місцевих рад міст Миколаєва, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, а також щодо можливих порушень мовного законодавства у сфері освіти.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: