fbpx
Сьогодні
10:01 12 Лют 2021

Вперше в Україні народному депутату повідомили про підозру за кнопкодавство

English version here

Офіс генерального прокурора України оголосив підозру народному депутату Владиславу Поляку. Його підозрюють в "кнопкодавстві".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Офіс генпрокурора за дорученням голови відомства Ірини Венедіктової повідомив про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Ради голосувань замість іншого народного депутата ("кнопкодавство").

Це перший випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України.

Джерела РБК-Україна повідомляють, що підозру повідомили народному депутату Владиславу Поляку (група "Довіра").

Генпрокур на своїй сторінці у Facebook повідомила, що нардеп викликався до Офісу Генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак, не з'явився та про причини неявки не повідомив.

"Письмове повідомлення про підозру у порядку, передбаченому КПК України, направлено до Апарату Верховної ради України, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв'язку", – написала вона.

"Нардеп під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", – додала Венедіктова.

‼️«Кнопкодавство» під час голосування – перше повідомлення про підозру нардепу‼️За моїм дорученням прокурори…

Posted by Ірина Венедіктова on Thursday, February 11, 2021

Згідно з даними руху «ЧЕСНО», Поляк справді тричі кнопкодавив під час голосування 21 лютого 2020 року. Кримінальне провадження щодо депутата відкрили того ж дня.

Підозру вручили за ст. 364-2 Кримінального кодексу — голосування народного депутата замість іншого депутата. У разі доведення вини загрожує штраф від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Що відомо про депутата Поляка?

Поляка обрали народним депутатом Верховної Ради 9 скликання за виборчим округом №73 (Закарпатська область) як безпартійного самовисуванця. Він був членом депутатської групи «За майбутнє» до 20 грудня 2019 року. Як повідомляє «ЧЕСНО», з червня 2020 року депутат входить до групи «Довіра».

У 2015 році він був депутатом Закарпатської обласної ради 7 скликання від партії «Відродження», у 2010 році — депутатом Виноградівської міської ради 6 скликання від «Партії регіонів».

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: