fbpx
Сьогодні
14:48 11 Лют 2021

ЄС підтримає вакцинацію в Україні проектом на 40 млн євро для 6 країн Східного партнерства

Фото un.org

Європейський Союз підтримає вакцинацію від COVID-19 в Україні проектом, що передбачає фінансування розміром EUR 40 млн для всіх шести країн Східного партнерства.

Про це йдеться в прес-релізі представництва ЄС в Україні.

"ЄС і Європейське регіональне бюро ВООЗ співпрацюватимуть для забезпечення масштабної підтримки введення вакцини проти COVID-19 і проведення вакцинації в Україні. Проект, що фінансується ЄС і реалізується ВООЗ, охоплюватиме всі етапи, забезпечуючи "комплексну" підтримку впровадження вакцини проти COVID-19 і проведення вакцинації, а також стане значним внеском у зміцнення рутинної системи імунізації", – йдеться в прес-релізі.

Як зазначається в документі, ВООЗ реалізовуватиме проект протягом трьох років з метою підтримки країн Східного партнерства в підготовці, впровадженні та моніторингу розгортання вакцинації проти COVID-19 у рамках ініціативи, яку фінансує Європейський Союз розміром EUR40 млн.

У свою чергу представник ВООЗ і глава Національного бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт сказав, що завдяки такій щедрій підтримці та співпраці з ЄС ВООЗ може розширити свої зусилля з підтримки України, щоб можна було якнайшвидше і якнайефективніше охопити вакцинами тих, хто їх найбільше потребує. "Наші спільні та багаторічні зусилля підтримають запровадження вакцин і проведення вакцинації проти COVID-19 в Україні, а також посилять загальну програму імунізації в середньостроковій перспективі", – наголосив він.

Повідомляється, що спочатку кошти буде використано на підтримку першого етапу підготовки й розгортання з акцентом на найближчі потреби в таких стратегічних програмних напрямах, як планування, обладнання/матеріали, підготовка медпрацівників і проведення інформаційних кампаній.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: