fbpx
Сьогодні
10:24 11 Лют 2021

Трамп зберігає мовчання під час процесу імпічменту: деталі

Фото Reuters

Мовчання екс-президента США Дональда Трампа в той час, коли в Сенаті відбувається процес щодо його імпічменту, носить стратегічний характер.

Про це повідомляє в четвер The Hill з посиланням на обізнане джерело.

За даними видання, Трампу сказали, що республіканці в Сенаті, напевно, виправдають його, якщо він буде уникати різких заяв.

"Це узгоджені зусилля, щоб мовчати в цей час. Йому сказали, щоб він не заважав процесу, оскільки його виправдають, якщо він не підніме хвилю", – зазначило джерело.

Співрозмовник видання висловив думку, що, як тільки процес щодо імпічменту закінчиться, Трамп з'явиться перед публікою. Він не давав інтерв'ю відтоді, як покинув свій пост 20 січня, і вся інформація про його реакції йде з других рук. Сам екс-президент відмовився виступати в Сенаті на процесі щодо свого імпічменту.

Раніше низка ЗМІ з посиланням на обізнані джерела повідомляли, що екс-президент залишився незадоволеним виступом свого захисту в перший день процесу, проте його адвокат Брюс Кастор заявив, що не чув ні від Трампа, ні від когось з оточення колишнього президента, що вони були розчаровані його виступом.

За словами Кастора, колишній глава адміністрації Трампа Марк Медоуз сказав йому, що "все йде добре" і "продовжуйте робити те, що ви робите."

"Колишній президент вважає, що член його юридичної команди Девід Шоен виконав відмінну роботу. Крім того, є кілька чудових знахідок, які зробив Брюс Кастор, і є кілька речей, які нам потрібно підтягнути", – заявив старший радник Трампа Джейсон Міллер у середу в ефірі Fox News.

Ще один обізнане джерело повідомило The Hill, що Трамп навряд чи піде на серйозні кадрові перестановки в своїй юридичній команді. На його думку, процес не триватиме довше тижня. Крім того, екс-президент відчував труднощі зі створенням юридичної команди, які представляють його інтереси в Сенаті.

Слухання з імпічменту Трампу почалися напередодні. Сенат США знову проголосував за те, щоб визнати процес імпічменту екс-президенту конституційним. Як свідчать результати голосування, 56 сенаторів визнали цей процес конституційним, 44 – проголосували проти.

Процес у Сенаті почався майже через п'ять тижнів після штурму Капітолію 6 січня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: