fbpx
Сьогодні
16:24 11 Лют 2021

Ми "зшиваємо" Україну з ЄС сектор за сектором, аж доки Україна стане членом ЄС, - Стефанішина

English version here

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що ухвалена Європейським парламентом Доповідь щодо імплементації Угоди про асоціацію свідчить, що ЄС очікує поглиблення інтеграції з Україною.

Про це повідомляє пресслужба Ольги Стефанішиної.

"Доповідь Європарламенту є черговим свідченням, що глибша інтеграція України з ЄС не є одностороннім запитом з Києва. Це запит, який підтримують наші європейські партнери. Ми "зшиваємо" Україну з ЄС сектор за сектором, аж доки Україна стане повноправним членом Євросоюзу. Виконавши Угоду про асоціацію на 53%, ми пройшли частину цього шляху. З-поміж того, ми вже готові укласти Угоду про "відкрите небо", виконали зобов'язання для укладання "промислового безвізу" з ЄС у трьох секторах, а також готові разом із ЄС розвивати флагманські ініціативи – Цифровий ринок та Європейський зелений курс", – сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що ключовим залишається питання належного завершення розпочатих реформ, зокрема у сферах верховенства права, належного управління та боротьби з корупцією.

"Європарламент відзначив прогрес, досягнутий Україною у виконанні Угоди про асоціацію, зокрема у галузі сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур. Європарламентарі також привітали впровадження реформ, які привели до дерегуляції економіки, більшої прозорості державних фінансів та вдосконалення нормативних актів", – додала Стефанішина.

Віце-прем'єр наголошує, що в рішенні йдеться про підтримку всебічного оновлення Угоди про асоціацію, поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції, включаючи посилену галузеву інтеграцію України в ЄС.

"Європарламент закликає Україну та ЄС активізувати зусилля щодо подальшої лібералізації двосторонньої торгівлі, включаючи укладення угоди ACAA – "промисловий безвіз", а також співпрацю щодо санітарних та фітосанітарних заходів. Підтримали у Європарламенті також якнайшвидше укладання з Україною Угоди про спільний авіаційний простір", – йдеться у повідомленні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: