fbpx
Сьогодні
15:59 11 Лют 2021

Київрада звернулась до уряду щодо передачі Гостиного двору у власність громади столиці

Київська міська рада підтримала звернення до Кабміну щодо невідкладної передачі будівлі Гостиного двору в комунальну власність громади столиці.

Відповідне рішення підтримали 104 депутати із 114 присутніх у залі.

«Це наше спільне подання, моє, як мера, і представників усіх семи фракцій Київради. Я вдячний депутатам за таку спільну позицію. Адже вже скільки років ми з громадою столиці відстоюємо повернення місту цієї пам'ятки архітектури..Ми вже могли б приступити до відновлення будівлі, в комплексі з реконструкцією Контрактової площі та реалізацією концепції Пішохідного Подолу»», – сказав Кличко.

Він зазначив, що місто готове здійснити реконструкцію Гостиного двору, створити в ньому громадський простір, музей Києва, розмістити інші експозиції, які вже були обговорені з громадськістю, з Києво-Могилянською академією.

«Я поділяю і думку, що Україні потрібен Музей сучасного мистецтва. Тому міська влада сприятиме реалізації такого задуму. Буде це в Гостиному дворі чи в іншій будівлі, стане зрозуміло після експертизи щодо придатності цієї пам'ятки архітектури для повноцінного розгортання такого Музею. Зрештою, Гостиний двір може вмістити кілька музейних інституцій, ставши культурним центром Подолу і столиці загалом. Тому, я переконаний, уряд повинен передати Гостиний двір громаді Києва! Так ми врятуємо пам'ятку і зробимо з неї справжню перлину української столиці", – наголосив мер.

В свою чергу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що Кабмін ухвалить рішення про передачу Гостиного двору у Києві на баланс Мінкульту.

Гостиний двір – пам'ятка архітектури місцевого значення. Будівля збудована у 1809 році.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: