fbpx
Сьогодні
18:04 11 Лют 2021

Дробович заявив, що рішення про перейменування проспекту Бандери у Києві "викликає чергове здивування"

Київський окружний суд скасував перейменування низки вулиць у столиці, зокрема, Московського проспекту до проспекту Степана Бандери.

Рішення суду прокоментував в ефірі каналу "Україна 24" глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

"Рішення Окружного адміністративного суду викликає чергове здивування, люди майже 6 років живуть на цих вулицях, комусь, може, не вистачає Московського проспекту в Києві — чесно кажучи, ми здивовані… Звичайно, ми підтримаємо Київську міську державну адміністрацію, теж подамо апеляцію. Тут мова не тільки про проспект Бандери, а й про вулицю Алмазова (генерал армії УНР — ред.), Януша Корчака (польський педагог, лікар і письменник – ред.), чим вони не догодили позивачам і суду?" – сказав він

Дробович вважає, що в разі перейменування вулиці потрібно на якийсь час ввести заборону на зміни назви.

"Потрібно так і робити — перейменував, і деякий час, десятиліття нехай пройдуть, не змінювати назву. Це як мінімум дискомфортно для людей. Взагалі це у мене викликає асоціацію з цими "гойдалками" в Харкові, коли постійно туди-сюди перейменовували проспект Жукова в Григоренка, і місцева влада на цьому отримувала політичні дивіденди. Закінчилося це тим, що в апеляціях все було скасовано", — розповів він.

Дробович також зазначив, що питання перейменування з Московського проспекту, вулиць Кутузова і Суворова не пов'язані з декомунізацією.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 28 січня 2021 року частково задовольнив адміністративний позов громадської спілки "Громадський контроль і порядок", визнавши протиправним і скасувавши рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року №559/559 "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: