fbpx
Сьогодні
18:22 10 Лют 2021

Верховний Суд визначився, що робити з позовами щодо санкцій проти каналів Медведчука

Верховний Суд визначився щодо двох позовів громадян, які оскаржують введення санкцій проти каналів Віктора Медведчука, повідомили у пресслужбі суду. Зокрема, в одному позові відмовили, а інший поки лишили без руху.

"Ухвалою у справі № 9901/22/21 позовну заяву громадянина залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків", – повідомили в суді.

Вказано, що позивач достатньо не обґрунтував порушення указом президента про санкції прав, свобод та інтересів, за захистом яких він звернувся до суду. Також позивач не конкретизував підстав для залучення Ради нацбезпеки та оборони України, ТОВ "Новини 24 Години", ТОВ "Телерадіокомпанії "112-ТВ", ТОВ "Нові комунікації" до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

"Ухвалою у справі № 9901/23/21 відмовлено у відкритті провадження за позовною заявою громадянина про визнання протиправним і скасування Указу. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів", – додали в суді.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: