fbpx
Сьогодні
15:08 10 Лют 2021

В уряді заявили, що Росія використовує пандемію для ізоляції окупованих територій України

фото: Мінреінтеграції

У Криму та на Донбасі Росія використовує COVID-19, щоб розірвати зв'язки між вільною територію України і тимчасово окупованою, щоб погіршити умови людського контакту.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

На сьогодні РФ максимально ускладнюю рух через КПВВ з ТОТ. Так, у 2019 році було зафіксовано 16, 5 млн перетинів через всі КПВВ з ТОТ. У 2020 – це вже 3,5 млн перетинів. Із них після березня 2020 року, коли пандемія поширилась, тільки 500 тисяч. Тобто, за перший квартал 2020 року – 3 млн, а після пандемії півмільйона всього, зауважив Резніков.

На його думку, це наслідки блокування КПВВ з боку окупантів. Водночас, додав урядовець, рух на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону не припиняється.

«У Донецьку чи Луганську можна сісти на маршрутку і проїхати до найближчого транскордонного переходу на Луганщині чи Харківщині. Тобто, ковід тут не до чого», – підсумував він.

Резніков наголосив, що уряд робить все можливе, щоб зберегти зв'язки з громадянами в окупації. Ми продовжуємо дії довідки внутрішньо переміщених осіб і «люди можуть не переживати, вони зможуть потім зробити перереєстрацію», зауважив він.

Крім того, продовжуються усі виплати і дії банківських карток. Створюються додаткові можливості для дітей з ТОТ. Зокрема, минулого року скасоване ЗНО під час вступу до вищих навчальних закладів.

Було відкрито два нових сучасних КПВВ в Луганській області – у Щасті та Золотому, але, на жаль, їх роботу до цього часу блокують окупанти. МінТОТ працює із введенням так званого віртуального мобільного номеру для того щоб забезпечити можливість людям комунікувати з вільною Україною не купуючи місцеві сім карти.

«Тобто, під час пандемії ми робимо все можливе щоб продемонструвати, що Крим. Севастополь, Донецьк, Луганськ – це є Україна", – підкреслив він.

Крім того, Резніков нагадав, що з самого початку пандемії РФ хотіла використати епідемію як метод гібридної війни. Росія хотіла домогтись зняття санкцій через окупацію Криму і тому почала до різних країн надсилали так звані гуманітарні війська радіохімічного і біохімічного захисту, і саме у Криму вони збирали допомогу, зокрема, для Італії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: