fbpx
Сьогодні
15:32 10 Лют 2021

Половина опитаних українців підтримують блокування каналів Медведчука

English version here

Рішення припинити мовлення телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK підтримують 49% українців, причому з моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс на 7%.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-8 лютого 2021 року.

Згідно з даними опитування, 78% українців знають про те, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, 21% – не знають.

Водночас 49% опитаних підтримують рішення припинити мовлення цих телеканалів, 41% – не підтримують. З моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс з 42% до 49%, натомість кількість критиків зменшилась з 47% до 41%.

"Важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%)", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, при цьому 72% опитаних підтримують запровадження державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб України, якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави (46% однозначно підтримують, 26% – скоріше підтримують).

Натомість у разі наявності доказів причетності цих осіб до терористичної діяльності або сепаратизму рівень підтримки санкцій проти них зростає до 85% (67% – однозначно підтримують, 18% – скоріш підтримують).

опитування щодо каналів

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: