fbpx
Сьогодні
16:05 10 Лют 2021

Директор НАБУ заявив, що складно спрогнозувати ситуацію з доставкою судді Вовка до суду

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник відзначає наявність низки об'єктивних причин, які ускладнюють ситуацію з доставкою до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка для обрання запобіжного заходу.

На брифінгу в середу в Києві, коментуючи ситуацію з рішенням суду про повторне примусове приведення Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу, Ситник нагадав, що в справі судді ОАСК "НАБУ і САП фактично одні проти величезної системи інших органів", пише Інтерфакс-Україна.

"Ситуація ускладнюється тим, що у нас відсутній керівник САП. Максим (в.о. керівника САП Максим Грищук – ІФ) не має права підписувати цілу низку процесуальних документів, які стосуються спеціальних суб'єктів, зокрема і суддів. І тут, на жаль, на сьогодні, ми повністю залежимо від Офісу генерального прокурора", – пояснив директор НАБУ.

У цьому контексті він додав: "Прогнозувати, що буде далі, ми не можемо. Ви бачите, в яких умовах детективи працюють у цій справі, як вручають повістки".

Він пояснив, що цим також ускладнюється і доставка до суду Вовка для обрання йому запобіжного заходу.

"Є рішення про примусовий привід, яке прокоментовано одним із підозрюваних, він сказав, що фактично плювати на нього хотів, тому що вважає його незаконним. Але питання полягає в тому, що щоб виконати примусовий привід, нам треба розуміти, де людина перебуває", – додав Ситник.

При цьому він нагадав, що також складності у цій справі й із продовженням терміну досудового розслідування, оскільки рішення приймають в Офісі генпрокурора.

"Ми просили продовжити термін (розслідування – ІФ) на шість місяців, нам продовжили на два місяці, і знову-таки це багато в чому обмежує", – наголосив директор НАБУ.

3 лютого ВАКС дозволив примусово доставити голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка на судове засідання для обрання запобіжного заходу.

15 січня Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив розслідування справи щодо так званих плівок ОАСК на два місяці – до 17 березня.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові Окружного адмінсуду Києва Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня. Однак той до суду не прибув.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: