fbpx
Сьогодні
10:52 09 Лют 2021

Зеленський анонсував створення Ради з розвитку середньої освіти

Президент Володимир Зеленський анонсував створення Ради з розвитку загальної середньої освіти.

Про це він сказав під час виступу на форумі "Освіта України 2021:стратегічні цілі та пріоритетні напрямки".

"Сьогодні буде опубліковано указ про створення при Президентові Ради з розвитку загальної середньої освіти", – зазначив Зеленський.

Він також пообіцяв освітянам, що в його особі українська освіта матиме "надійного союзника та лобіста".

Президент запевнив, що буде продовжено будівництво у всіх регіонах України сучасних шкіл.

За його словами, кожна українська школа як у місті-мільйоннику, так і в невеликому селищі повинна мати сучасну матеріально-технічну базу, якісне харчування, доступ до інтернету, інфраструктуру для спорту та інклюзивної освіти.

Крім того, цьогоріч були підвищені заробітні плати для освітян, і влада й надалі шукатиме механізми та кошти для того, щоб працівники освіти відчули престиж своєї професії.

Також президент акцентував увагу на необхідності підтримки обдарованих і талановитих дітей. Тому нещодавно був підписаний указ, яким засновано низку стипендій та премій президента для обдарованих дітей, а також гранти на навчання у провідних країнах світу.

«Важливим напрямком для нас сьогодні є також професійна та професійно-технічна освіта. За ці роки про неї фактично забули і, можна сказати, майже зруйнували. Як наслідок, сьогодні нашій країні катастрофічно бракує кваліфікованих робочих кадрів. Тож спільно з представниками цієї ланки була створена стратегія й розпочато відродження професійної освіти в Україні», – розповів Зеленський.

Щодо вищої освіти, то, відповідно до указу президента, уряд готує стратегію її розвитку на наступні 10 років, державну програму з відновлення та розбудови мережі студентських гуртожитків, а також план популяризації освіти в Україні серед іноземців.

Як повідомлялося, 9 лютого розпочався Партнерський форум "Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями". Мета заходу – визначення стратегічних цілей розвитку освіти в період проведення адміністративно-територіальної реформи й децентралізації влади в Україні, обговорення широкого кола найбільш актуальних питань реформування галузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: