fbpx
Сьогодні
13:29 09 Лют 2021

У Мінкульті анонсували програму підтримки культури через впровадження "сертифікатів на попит"

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє, що відомство розробляє програму підтримки культурної індустрії через впровадження так званих сертифікатів на попит.

Про це сказав Ткаченко на прес-конференції у вівторок під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

"Ми розробляємо програму нового пакету допомоги для індустрії… Наразі варто перейти до досвіду, який вже застосовували деякі європейські країни – це сертифікати на попит. Те, що ми бачимо наразі, – це неможливість отримувати культурні послуги через недостатність коштів. Лише половина населення минулого року користувалася культурними послугами", – сказав міністр.

За словами міністра, впровадження такої програми дасть змогу людям подорожувати, читати, а також буде непрямою інвестицією у сфери, які залишаються під впливом адаптивного карантину.

"Вам надають сертифікат, щоб ви могли піти і купити у книжковому магазині книжку, або надається сертифікат, якщо ви подорожуєте Україною, щоб ви могли ніч-дві переночувати в українських готелях..Тобто, нам важливо підвищити попит. І замість прямої підтримки ця підтримка опосередкована дуже допоможе", – пояснив міністр.

Ткаченко заявив, що ця програма буде презентована найближчим часом, і потребуватиме внесення змін до законодавства.

На його думку, важливо також постійно переглядати підтримку бізнесу у сфері заохочення інвестицій у культури та креативні індустрії, в тому числі для того, щоб зберегти робочі місця.

«Йдеться не тільки про диджиталізацію та пошук нових підходів, а й про промоцію експорту, тому що у нас є сфери, які здатні шукати нові ринки збуту і заробляти гроші», – додав глава Мінкульту.

Урядовець високо оцінив той факт, що держава нарешті почала розуміти важливу роль креативних індустрій та необхідність створення екосистеми у цій сфері.

«Мене дуже тішить, що ми нарешті перейшли до трирічного планування, тому що у такому вигляді можна спільно з парламентом закласти ті основи, завдяки яким незалежно від зміни політичної ситуації, ці рішення будуть сталими й вони будуть розвиватися», – сказав міністр культури.

Ткаченко нагадав про те, що влада запускає такі важливі програми, як «Велика реставрація». Він наголосив, що це не просто про поновлення багатьох історичних об'єктів, це про збільшення їх комерціалізації для того, щоб вони могли розвиватися завдяки новим підходам у сфері державно-приватного партнерства із залучення приватних інвестицій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: