fbpx
Сьогодні
22:25 09 Лют 2021

У Кабміні заявили, що санкції проти телеканалу "Інтер" не плануються

Влада України не планують вводити санкції проти телеканалу «Інтер» навіть якщо США досягнуть екстрадиції власника телехолдингу Inter Media Group Дмитра Фірташа по корупційній справі.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська на онлайн-конференції, організованої американським аналітичним центром Atlantic Council, повідомляє Укрінформ.

«Я не очікую цього […] Ми не маємо можливостей блокувати або вводити санкції проти телеканалів в разі звинувачень власника в корупції», – зазначив міністр.

Він пояснив, що єдина можливість для того, щоб ввести обмеження відповідно до закону про санкції, в тому числі проти ЗМІ, – це є зв'язок з терористичною діяльністю. При цьому Малюська зауважив, що він особисто не має інформації у справі Фірташа, що той якимось чином підтримує російську агресію проти України або іншу терористичну діяльність.

«Тому я не очікую цього [введення санкцій проти« Інтера »] в найближчому майбутньому», – додав Малюська.

Також глава Мін'юсту заявив, що за п'ять років санкції в Україні ввели проти понад 60 українських громадян і 260 українських компаній.

Він зазначив, що введення державою санкцій проти власних громадян не є чимось новим: «Більше 60 громадян України опинилися під санкціями протягом останніх п'яти років».

Крім того, Малюська підкреслив, що введення санкцій проти трьох телеканалів і їх власника – нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Тараса Козака повністю відповідає українському законодавству.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: