fbpx
Сьогодні
19:28 09 Лют 2021

Шкарлет прокоментував включення Новинського і Портнова до наглядової ради Одеської юракадемії

Фото: LB.ua

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет прокоментував включення нардепа ОПЗЖ Вадима Новинського та колишнього заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича – Андрія Портнова до наглядової ради Одеської юридичної академії.

Про це він заявив на пресконференції під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", передає Українська правда.

"Кожен заклад вищої освіти має автономію, і за поданням виключно закладу вищої освіти формується наказ на формування наглядової ради. Скажіть, це є прізвище Портнова, Новинського, ще когось – вони є посуджені, злочинці, чи вони не мають права? Вони мають якісь речі такі… заборонені законом бути в наглядовій раді?, – зазначив Шкарлет.

Міністр наголосив, що Одеська юракадемія направила це подання, і Міносвіти його погодило.

"Якщо це злочинець, якщо якимсь чином особа не може бути у складі наглядової ради, тоді міністерство її не погодить", – наголосив він.

Національний університет "Одеська юридична академія" – один із провідних закладів юридичної освіти України. Його президентом є Сергій Ківалов, ексрегіонал, у 2004 році був головою ЦВК.

У січні стало відомо, що до складу наглядової ради Національного університету "Одеська юридична академія" увійшов Андрій Портнов, який був заступником голови адміністрації президента Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: