fbpx
Сьогодні
16:56 09 Лют 2021

СБУ прийшла зі слідчими діями на "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Служба безпеки України (СБУ) відновила слідчі дії на найбільшому українському металургійному комбінаті "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Про це повідомила пресслужба підприємства.

В понеділок, 8 лютого, слідчі прийшли для перевірки гірничо-збагачувального виробництва, а на 9 лютого було заплановано огляд території кар'єрів підприємства з відбором зразків сировини.

Раніше СБУ вже інспектувала об'єкти сталеплавильного, агломераційного, коксохімічного виробництв, знайомилася з документацією підприємства.

Новий раунд слідчих дій пов'язаний зі справою про ухиляння від сплати податків і заниження рентних платежів у 2015-2019 років. Компанія вважає подібні звинувачення необґрунтованими.

У 2019 році Офіс великих платників податків після планової перевірки збільшив податкові зобов'язання заводу на 7,9 млрд гривень. Компанія оскаржила отримані рішення в Державній податковій службі і домоглася часткового скасування донарахованих зобов'язань.

Нескасовані донарахування "АрселорМіттал Кривий Ріг" оскаржує в судовому порядку, процес ще не закінчився.

"Оскільки такі податкові зобов'язання є неузгодженими, підприємство не може бути притягнуто до відповідальності за нібито ухилення від їх сплати за ст. 212 Кримінального кодексу України", – йдеться в заяві.

Дивіться фільм "Рубрики" Кривий Ріг: місто в заводському диму і люди, яким набридло задихатися

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: