fbpx
Сьогодні
21:33 09 Лют 2021

Посол України в Грузії заявив, що дії Саакашвілі шкодять відносинам країн

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Посол України в Тбілісі Ігор Долгов виступив з заявою, в якій розкритикував чергові висловлювання колишнього грузинського президента Михеїла Саакашвілі щодо внутрішньополітичної ситуації в Грузії.

Висловлювання Саакашвілі не сприяють розвитку відносин між двома країнами, сказав посол після зустрічі в грузинському МЗС у вівторок, передає «Інтерфакс-Україна».

"На жаль, мені знову доводиться коментувати заяви тих осіб, які прямо не беруть участі в двосторонніх відносинах між Грузією і Україною. (…) Заклики колишнього президента Грузії не сприяють розвитку двосторонніх відносин і стратегічного партнерства (між Україною і Грузією)", – сказав Долгов.

За його словами, Саакашвілі, як конкретну особу, має право на вираження, однак "заклики, пов'язані з непокорою і проведенням протизаконних маніфестацій" в Грузії, не допомагають двостороннім відносинам і не допомагають грузинському народу.

"Відповідно, сподіваюся, що одна конкретна думка однієї конкретної особи, громадянина України і колишнього громадянина Грузії, не зашкодить нашій дружбі і бажанням наших народів ще більше зблизитися. Нам потрібна сильна і єдина Грузія стратегічним партнером. Це наш спільний інтерес і прагнення бути сильними і надійними один для одного", – зазначив український дипломат, коментар якого цитує грузинський МЗС.

Раніше у вівторок повідомлялося, що Саакашвілі через соціальну мережу закликав своїх прихильників в Грузії до непокори владі і недотримання чинних в країні обмежень по коронавірус.

"Протест проти незаконних дій влади не тільки наше право, а й наш обов'язок. Якщо ми хочемо майбутнього для нас і наших дітей, ми повинні заявити владі, що не будемо виконувати встановлені ними незаконні обмеження, не платитимемо встановлені ними штрафи", – заявив Саакашвілі в соцмережі.

Коментуючи акцію кількох десятків своїх прихильників, які в ніч на 7 лютого, в порушення чинного в Тбілісі комендантської години по коронавірус, провели акцію з вимогою скасування обмежень, екс-президент Грузії закликав не підкорятися рішенням судів.

Зі свого боку в МВС Грузії заявили, що встановлені особи 51 учасника "Маршу непокори", що пройшов в ніч на неділю, всі вони будуть притягнуті до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: