Новини

Міносвіти в цьому році запускає “пілот” НУШ на рівні середньої школи

У 2021 році розпочнеться пілотування наступного рівня реформи Нової української школи — базової середньої освіти (5-9 класи).

Про це на партнерському форумі "Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями" сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

"Ключовим завдання 2021 року є продовження реформи Нової української школи. В цьому році ми розпочинаємо пілотування реформи НУШ на наступному рівні — базової середньої освіти", – сказав Шкарлет.

Він нагадав, що у вересні 2020 року затверджено стандарт базової середньої освіти, на основі якого розроблено типову освітню програму та розпочато розроблення модельних навчальних програм.

Окрім цього, в серпні 2020 року було ухвалено концепцію розвитку STEM освіти, реалізація якої передбачено до 2027 року на всіх ланках освіти.

Як повідомлялося, реформа Нова українська школа розпочалася у 2018/2019 навчальному році, з початкової освіти. Цьому у 2017/2018 навчальному році передувало пілотування нового Державного стандарту початкової загальної освіти у 100 школах по всій Україні.

Згідно з концепцією реформи Нова українська школа, початок роботи базової школи (5-9 класи) за новими освітніми стандартами на компетентісній основі передбачено на 2022 рік.

Початок роботи профільної (старшої) школи (10, 11, 12 класи) за новими освітніми стандартами на компетентісній основі – не пізніше 2027 року.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна знаходиться за крок до запрошення в НАТО, – Шмигаль

Київ розраховує, що рішення щодо заявки України на членство в НАТО ухвалять у липні -… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

путін доручив провести навчання із застосування ядерної зброї у відповідь “на провокаційні заяви й погрози” Заходу

Міністерство оборони росії заявило, що за дорученням правителя країни-агресора володимира путіна "найближчим часом" проведе навчання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

В Україні у соцмережах до “Євробачення-2024” запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок “СвітНаЇїПлечах”. Про старт… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Унаслідок операції ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

У тимчасово окупованому Криму внаслідок операції підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

Служба безпеки затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У центрі Чернігова в приміщенні банку стався вибух: у результаті інциденту виникла пожежа, пошкоджено будівлю

У центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена, постраждалих… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.