fbpx
Сьогодні
16:15 09 Лют 2021

Міністр агрополітики каже, що Україні треба розширювати ринки збуту під час пандемії

Україна має використати можливості власного агропромислового комплексу (АПК), щоб розширити свою присутність на зовнішніх ринках. 

Про це міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко сказав на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Ми відчуваємо великий запит сьогодні на забезпечення сільськогосподарською продукцією для країн, в яких структура імпорту агропродукції становить більше 70%. Нам сьогодні потрібно формувати нову стратегію розширення ринків збуту. Тому що кожна країна в умовах COVID-19 зрозуміла, що продовольча безпека є визначальним фактором забезпечення життєдіяльності суспільства. Україна має використати можливості для того, щоб поширити свою присутність на багатьох ринках», – заявив Лещенко.

Він додав, що попри те, що у період відсутності міністерства аграрної політики Україна по деяких кранах і напрямках втратила свої позиції, потрібно використати нові унікальні можливості для агросектору, що відкрилися під час пандемії.

«У 2020 році сформувалися унікальні умови ціноутворення на сільськогосподарську продукцію, в першу чергу, на пшеницю, кукурудзу і, безумовно, соняшник. Ми маємо абсолютні цінові рекорди.

В той же час у нас є дуже серйозна негативна динаміка в тваринництві, оскільки воно в першу чергу потребує якісних комбікормів і великою складовою цих кормів є ключові сільськогосподарські культури», – підкреслив урядовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: