fbpx
Сьогодні
11:38 09 Лют 2021

Як допомогти безпритульним тваринам у морози: поради зоозахисників

З приходом морозів і без того нелегке життя бездомних тварин ускладнюється у багато разів. Нещасні коти і собаки туляться до теплих труб, припадають до землі або чатують з жалібними очима у магазинів. Полегшити долю тварин не складно.

Активісти UAnimals нагадали кілька порад, як допомогти тваринам у морози:

  • Їжа

Щоб організм кота або собаки міг витримувати морози, йому необхідна енергія. Ідеальним варіантом буде, якщо ви зможете погодувати тварину чимось теплим. В цьому немає нічого складного: гаряча каша, гаряче молоко підійдуть. Можна навіть купити найдешевший сухий корм і залити його гарячою водою.

  • Тепла вода

У морози вода дуже швидко застигає в мисках, тому варто наливати воду теплу. У такому випадку вона не так швидко замерзне, і тварина зможе хоч якось зігрітися.

  • Пускати погрітися

По можливості, запускайте тварин погрітися в під'їзди. Потрапляючи в тепло, вони моментально лягають спати – так їм вдається відновити сили.

  • Зробити укриття

Зробити невелику будку зовсім нескладно – достатньо взяти звичайну коробку. Зовні будиночок можна обмотати скотчем. Всередину покласти сіно або теплі кофти. Рекомендуємо ставити будиночок на дерев'яний піддон, щоб холод від землі не йшов всередину.

  • Знайти родину

Найкраще, що ви можете зробити, – подарувати нещасному псу або коту будинок, тепло, сім'ю, любов. Поки ви перебуваєте в пошуку родини, тварину можна відправити на платну перетримку.

Як допомогти безпритульним тваринам у морози: поради зоозахисників

І, звичайно ж, не варто забувати про пернатих! У морози і сніг їм теж важко добувати собі їжу. Можна давати зерно, але не можна булочки і чорний хліб – він скисає в організмі птиці. Солона їжа пробуджує у птахів бажання пити. А так як води взимку немає, вони ковтають сніг, організм миттєво переохолоджується і птах може загинути.

"Кожен з нас в силах допомогти тваринам пережити морози, головне, не залишатися осторонь", – наголосили зоозахисники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: