fbpx
Сьогодні
12:12 08 Лют 2021

Зеленський заявив, що на українцях не експериментуватимуть з російською вакциною

Президент Володимир Зеленський заперечив можливість вакцинування українців російською вакциною "Спутник V" до офіційного підтвердження її ефективності на світовому рівні.

Про це президент заявив під час спілкування з журналістами в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

"Ніякої офіційної інформації з приводу того, що вакцина "Спутник V" російського виробництва гарантовано дає ефект 90-91 відсоток, ані від ВООЗ, ані від провідних європейських світових спеціалістів… не існує… Я вважаю, що громадяни України – це люди, і це точно, вибачте за таке порівняння, не кролики, на них експериментувати ми не маємо права. Тому ми домовлялися тільки з тими провідними виробниками вакцин, які затверджені світом і які дають у світі дуже серйозний позитивний результат", – сказав Зеленський.

У цьому контексті він нагадав, що Україна в рамках програми COVAX отримає першу частину вакцин виробництва компанії Pfizer в лютому, що також підтвердила у своєму виступі на форумі голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Президент зазначив, що наразі через великий попит на вакцини у світі ситуації є доволі напруженою і такою, за його прогнозом, вона залишатиметься і в березні, а далі очікується послаблення.

"Моє відношення до цього – я вважаю, що ми закупили таку кількість вакцин, щоб надати всім українцям можливість вакцинуватися, а там подивимося, бо соціологія каже, що десь 50 відсотків у цілому не вірить у Covid-19", – зауважив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: