fbpx
Сьогодні
13:00 08 Лют 2021

Зеленський вважає, що українці зможуть вільно їздити до ЄС тільки з COVID-вакцинацією

English version here

фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що вільні подорожі для українців до ЄС стануть можливими лише за наявності вакцинації від COVID-19.

Про це він заявив у коментарі журналістам під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

«Я впевнений, що Європа не надасть можливості – з тієї інформації з моїх спілкувань з лідерами європейськими. Європа не надасть точно, я впевнений, якщо в тебе немає вакцинування, подорожувати чи заробітчанам (вільно подорожувати – ред.)», – зазначив Зеленський.

При цьому президент додав, що не впевнений у тому, що COVID-паспорт буде запроваджений у всіх країнах світу, але вважає, що «це допоможе».

Зеленський переконаний, що після початку вакцинації режим в'їзду для іноземців в Україну має бути дзеркальний тим умовам, які ставитимуть для в'їзду українців інші країни.

"Моє розуміння просте: ми повинні мати дзеркальні відносини, паритетні, чесні відносини з країнами, особливо нашими сусідами – з країнами ЄС. Якщо вони будуть пускати з якимось штампом чи паспортом, підтвердженням вакцинування, ми повинні робити те ж саме, ми повинні мати дзеркальні відносини", – зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: