fbpx
Сьогодні
21:33 08 Лют 2021

Вбивство Гандзюк: суд залишив організаторів під арештом

Фото: zn.ua

Київський апеляційний суд залишив під вартою ексголову Херсонської обласної ради Владислава Мангера і колишнього помічника депутата Олексія Левіна, яких звинувачують в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомила представник потерпілих Ольга Веретільник.

На питання, чи залишив Київський апеляційний суд під вартою Мангера і Левіна, адвокат відповіла: "Так", передає "УНН".

Прокуратура просить призначити Владиславу Мангеру і колишньому помічнику депутата Олексію Левіну покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Раніше обвинуваченим у справі про вбивство херсонської активістки та чиновниці Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру та Олексію Левіну продовжили термін тримання під вартою ще на два місяці.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні, через чотири місяці після нападу, під час якого на неї вилили літр концентрованої сірчаної кислоти. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла.

Замовниками злочину батько вбитої Віктор Гандзюк називав голову Херсонської облради Владислава Мангера, екс-голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його колишнього заступника Євгена Рищука. З них трьох підозрюваним у справі проходить лише Мангер.

Організатором нападу виступив раніше судимий Олексій Левін ( «москал»), посередником – помічник екс-депутата Миколи Паламарчука (БПП) Ігор Павловський.

Але реальні терміни отримали тільки виконавці злочину: Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук та їх ватажок Сергій Торбін ( «Опер»). Завдяки угоді зі слідством і перекваліфікації справи, вони отримали від 3 до 6,5 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: