fbpx
Сьогодні
09:44 08 Лют 2021

Уряд хоче, щоб "Мотор Січ" залишалася ефективним підприємством, - Кулеба

Україна не може дозволити будь-яких кроків, що зруйнують ефективне підприємство «Мотор Січ», яке має величезне соціальне навантаження.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав глава МЗС Дмитро Кулеба.

«В українського уряду (і це принципова позиція Президента) є один ключовий інтерес – «Мотор Січ» має залишатися ефективним прибутковим і динамічним підприємством. Ми не можемо дозволити будь-яких кроків, які зруйнують «Мотор Січ». Тому що це не просто завод. Це місто в місті по суті. У нього величезне соціальне навантаження», – зазначив Кулеба.

За його словами, держава розглядатиме всі рішення, що дозволять зберегти «Мотор Січ» як ефективне українське підприємство.

Глава МЗС уточнив, що китайська компанія та її власники, які претендують на «Мотор Січ», – це приватні структури: «Це не державні компанії китайські. Тому давайте розмежуємо міждержавні відносини Україна – Китай і відносини з конкретним китайським бізнесом, який намагається інвестувати в «Мотор Січ». От коли ми це розмежуємо на два треки, тоді картинка стає більш чіткою».

При цьому міністр наголосив, що Китай є дуже важливим партнером України. «І ми будемо робити все для того, щоб вибудовувати ефективні і взаємовигідні відносини», – додав Кулеба.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що не дозволить Китаю чи будь-якій іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ».

4 вересня 2020 року китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" направили Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою про відшкодувати 3,5 мільярда доларів. 5 грудня китайська сторона направила українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна "відповідно до угоди між урядом України та урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій".

У мін'юсті запевнили, що намагались домовитись із китайською стороною, утім, інвестори ПАТ "Мотор Січ" наполягли на арбітражі.

Нагадаємо, генеральний конструктор АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв заявив про рейдерське захоплення підприємства.

31 січня мало б відбутися зібрання акціонерів "Мотор Січ", однак воно було зірване, а СБУ довелося зламувати двері, аби потрапити на підприємство.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: