fbpx
Сьогодні
16:54 08 Лют 2021

У Зеленського розповіли про співпрацю з МКЧХ та Червоним Хрестом України

English version here

Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець провів зустріч із заступником голови делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Даніелем Бунскогом та генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценком.

Про це пише Офіс Президента. 

Учасники зустрічі обговорили перспективи та шляхи подальшого розвитку й поглиблення відносин між Україною та складовими міжнародного гуманітарного руху Червоного Хреста.

Під час розмови особлива увага приділялася гуманітарній співпраці при поверненні громадян України, які перебувають у полоні та в таборах, та подальшій їхній реабілітації на території України.

Роман Машовець відзначив, що повернення громадян України, які потрапили у скрутне становище, є одним із пріоритетних напрямків роботи, визначених Президентом України Володимиром Зеленським. За останній час Україна продемонструвала свою тверду позицію в цьому напрямку й надалі активно працюватиме з метою захисту та підтримки українців в усьому світі. Співпраця з Червоним Хрестом допоможе підтримати гуманітарний компонент під час проведення заходів щодо повернення українців та в їхній подальшій реабілітації на території України.

Даніель Бунског наголосив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста в Україні має позитивний досвід співпраці й зацікавлений у подальшому поглибленні взаємовідносин відповідно до основних принципів діяльності Червоного Хреста.

Максим Доценко додав, що Червоний Хрест України плідно взаємодіє з органами виконавчої влади. Особливо відзначено роль гуманітарних проектів, які започатковуються разом з Міністерством у справах ветеранів.

Заступник керівника Офісу Президента окреслив подальші напрямки співпраці та відповідальних осіб для роботи над практичними аспектами взаємодії в питаннях гуманітарної співпраці між Україною, МКЧХ та Червоним Хрестом України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: