fbpx
Сьогодні
20:35 08 Лют 2021

У Венедіктової заявили, що НАБУ має передати справу Татарова

фото: Офіс генпрокурора

В Офісі генпрокурора заявили, що НАБУ має передати справу Олега Татарова, оскільки досудове розслідування в ній має провадити СБУ.

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

"Попри визначення підслідності у кримінальному провадженні за ГСУ СБУ, а також чисельні листи керівництва Офісу генпрокурора, працівники НАБУ відмовляються скеровувати матеріали зазначеного провадження як до прокурора, так і до органу досудового розслідування, внаслідок чого прокурор у кримінальному провадженні фактично позбавлений можливості надати оцінку зібраним у справі доказам та підготуватися до розгляду клопотань, поданих суду та прокурору (про обрання запобіжного заходу, продовження строків досудового розслідування тощо)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництво НАБУ "помилково вважає, що після перекваліфікації у вказаному кримінальному провадженні дій колишнього народного депутата України з ч. 3 ст. 369 на ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 384 КК України досудове розслідування у ньому повинно здійснюватися детективами НАБУ".

"Думка спростовується тим, що кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 384 КК України, які розслідуються у вказаному кримінальному провадженні, є наслідком вчинення одних і тих самих дій, і виявлені саме під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, підслідність якого вже визначена за Головним слідчим управлінням СБУ", – додала пресслужба.

ОГПУ наголошує, що підслідність у кримінальному провадженні за підозрою заступника керівника Офісу президента та інших вже визначена на виконання рішення Печерського районного суду, а тому матеріали кримінального провадження повинні бути скеровані до органу розслідування або прокурора, у тому числі для вирішення спору про підслідність.

Нагадаємо, що прокурори в суді з обрання запобіжного заходу Олегу Татарову заявили про відкликання клопотання у зв'язку з можливою необґрунтованістю висунутої підозри.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: