fbpx
Сьогодні
18:10 08 Лют 2021

Степанов хоче допомоги селебріті у боротьбі з фейками про вакцинацію від COVID-19

В Україні необхідно відновити довіру до вакцинації, тому важливо, щоб до процесу вакцинації від COVID-19 приєдналися відомі особи, які власним прикладом допоможуть боротьбі з фейками та маніпуляціями навколо цього процесу.

Про це під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише Укрінформ.

"Вчасне і доступне інформування – це інструмент до відновлення довіри до вакцинації. Найперше наше спільне завдання – пояснити кожному українцю, що вакцинація буде відбуватися виключно безпечною вакциною. І тут важливо продемонструвати обізнаність та особистий приклад. Я сподіваюся, що відомі люди, яким довіряє суспільство, приєднаються до цього процесу. Ми будемо боротися з фейками та маніпуляціями власним прикладом", – сказав Степанов.

Він додав, що за даними соціологічних опитувань, в листопаді 2020 року 55% українців готові були вакцинуватися від COVID-19, за умови, що вакцина буде безкоштовною. В січні 2021 року таких людей вже було 43%.

"Тому нам важливо максимально пояснювати суспільству", – сказав Степанов.

Міністр розповів, що, зокрема, на спеціальному порталі, який МОЗ планує запустити найближчим часом, буде вся інформація про вакцинацію для громадян, етапи вакцинальної кампанії, інформація про вакцини, як відбуватиметься сам процес вакцинації, а також окремий розділ для медичних працівників. Також буде окремий розділ, де громадяни зможуть записатися на вакцинацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: