fbpx
Сьогодні
09:04 08 Лют 2021

Представник ЄС Боррель після візиту в РФ: Росія поступово відривається від Європи

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки за підсумками свого візиту в Росію заявив, що Москва не виявляє готовності до діалогу.

Про це Боррель повідомив у Твіттері.

«Мій візит до Москви показав, що Росія не хоче скористатися можливістю для конструктивнішого діалогу з ЄС. Це сумно, і нам доведеться робити висновки», – зазначив дипломат.

Боррель додав, що зустріч із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і меседжі від російської влади під час візиту підтвердили, що Європа і Росія рухаються в різні боки.

Крім того, у блозі на сайті Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Верховний представник ЄС написав: «Часом дискусія з моїм російським колегою сягала високого рівня напруженості, оскільки я закликав до негайного і беззастережного звільнення пана Навального, а також до повного і неупередженого розслідування замаху на нього».

Боррель ще раз указав, що агресивно організована пресконференція і вислання трьох дипломатів під час його візиту свідчать, що «російська влада не хотіла скористатися цією можливістю для конструктивнішого діалогу з Євросоюзом».

За його словами, це не є несподіванкою, проте викликає жаль. «Схоже, що Росія поступово відривається від Європи», – констатував дипломат.

Верховний представник ЄС також повідомив, що обговорить ці питання з главами МЗС країн Євросоюзу.

«Державам-членам належить приймати рішення про подальші кроки – і, так, вони можуть включати санкції», – підкреслив Боррель.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: