fbpx
Сьогодні
11:51 08 Лют 2021

Офіс президента започатковує 30 щотижневих форумів у форматі діалогу з суспільством

фото: ОПУ

Офіс президента України 8 лютого започатковує серію з 30 масштабних щотижневих форумів, які відбуватимуться у форматі діалогу з суспільством.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, відкриваючи всеукраїнський форум"Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" в понеділок у Києві.

"Сьогодні відбувається перший захід, яким ми розпочинаємо серію з 30 масштабних щотижневих форумів в Україні. Це старт великого суспільного діалогу за участю влади, громадськості, наших міжнародних партнерів, наших українських експертів, учених, журналістів і просто всіх звичайних громадян країни", – сказав він.

Зеленський розповів, що впродовж наступних місяців на форумі, крім теми COVID-19, "говоритимемо про безпеку та оборону, про мир і війну, про Крим і Донбас, комунальні тарифи, судову й антикорупційну системи, сільське господарство, диджиталізацію та інфраструктуру, освіту, науку, культуру та спорт, про медичну, соціальну сфери, про українську промисловість, екологію, місцеве самоврядування і багато інших дуже важливих тем".

Президент зауважив, що цьогоріч відзначатиметься 30-та річниця незалежності України, тож увесь рік буде сповнений низкою заходів та подій, присвячених цій даті.

«А формат святкування 24 серпня, повірте, буде для України безпрецедентним», – запевнив він.

Зеленський зауважив, що 30 років незалежності – це час, коли варто підбивати попередні підсумки, відзначати успіхи, визнавати помилки й разом рухатися вперед.

«Для цього всім нам потрібна довга, ґрунтовна, можливо, непроста, але чесна розмова. Тому щотижня це місце ставатиме майданчиком для головних тем країни. Місцем діалогу, запитань, відповідей, а найголовніше – пошуку та генерації рішень», – наголосив Зеленський.

Президент закликав усіх громадян стежити за дискусіями, що відбуваються на форумі «Україна 30», особливо в контексті ухвалення закону про народовладдя та майбутніх референдумів у країні.

«Ці форуми можуть дати вам розуміння багатьох процесів, корисну інформацію та відповіді на важливі хвилюючі запитання», – зазначив він.

«Крім цього, моя ініціатива та амбітна мета – щоб Україна створювала й ставала місцем дії для нових міжнародних платформ, форматів та інституцій, що об'єднають різні країни для подолання глобальних викликів. До речі, декілька таких форматів з'являться в Україні вже цьогоріч, напередодні Дня Незалежності», – сказав президент.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: