fbpx
Сьогодні
17:05 08 Лют 2021

НАБУ вимагає від Офісу генпрокурора повернути справу Татарова

Національне антикорупційне бюро направило до Офісу генпрокурора постанову, в якій витребовує кримінальну справу відносно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook.

"НАБУ та САП втретє офіційно повідомило ОГП, що кримінальне провадження за підозрою екснародного депутата та заступника керівника Офісу Президента мають розслідувати детективи НАБУ. Відтак, Національне бюро витребовує справу в ОГП. Відповідна постанова директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до Офісу Генерального прокурора 8 лютого 2021 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зміна раніше повідомленої підозри народному депутату не може бути належною підставою для доручення здійснення досудового розслідування цього кримінального провадження іншому органу досудового розслідування, окрім НАБУ.

У відомстві вказують, що справу відносно Татарова уже втретє витребовують у ОГП. Попередні дві постанови – 28 грудня минулого року і 5 січня поточного року – як стверджують у НАБУ, в ОГП проігнорували.

НАБУ та САП втретє офіційно повідомило ОГП, що кримінальне провадження за підозрою екснародного депутата та заступника…

Posted by НАБУ on Monday, February 8, 2021

Нагадаємо, що прокурори в суді з обрання запобіжного заходу Олегу Татарову заявили про відкликання клопотання у зв'язку з можливою необґрунтованістю висунутої підозри.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: